Επιτροπή Αγώνων… εν αναμονή των νέων κανονισμών για την κατηγορία C2


Τριάντα αγωνιζόμενοι της Κατηγορίας C2 των ελληνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων Ράλλυ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ, ενόψει της σύνταξης των τεχνικών κανονισμών του 2018 από την Τεχνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η Τεχνική Επιτροπή έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα δέκτης παρατηρήσεων και προτάσεων που αφορούν στην ισορροπία της απόδοσης των -διαφορετικών προδιαγραφών- αυτοκινήτων της Κατηγορίας. Συνεπώς, η ΕΠ.Α. προσκάλεσε στα γραφεία της ΟΜΑΕ τους ενδιαφερόμενους της κατηγορίας C2 των Ράλλυ με σκοπό να ακούσει τις απόψεις τους επί τους θέματος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη διαφορά ισχύος των τετρακίνητων Turbo των κλάσεων Α8 και Ν4, στην ισορροπία της απόδοσής τους σε χωμάτινη και ασφάλτινη επιφάνεια, και στις τεχνικές ελευθερίες που πρέπει να τα διέπουν.

Επιπλέον, τέθηκαν και θέματα μείωσης της διαφοράς απόδοσης παλαιότερων και νεότερων γενεών αυτοκινήτων της Ν4, τοποθέτησης στην κατηγορία των αυτοκινήτων προδιαγραφών R4, καθώς και πιθανών τεχνικών συνδέσεων με τα αυτοκίνητα της Κατηγορίας C1.

Η Τεχνική Επιτροπή -της οποίας η σύνθεση θα ανακοινωθεί μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ στις 15/11- άκουσε με προσοχή και σημείωσε όλες τις προτάσεις των αγωνιζόμενων, στην προσπάθειά της να προχωρήσει στη σύνταξη τεχνικών κανονισμών που να μην ευνοούν καμία ομάδα αυτοκινήτων μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της Κατηγορίας C2.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s