Ράλλυ Σπριντ Μολών Λαβέ 2017: Οι αιτίες της ματαίωσης του αγώνα…


Με αφορμή την διαρροή συγκεχυμένων πληροφοριών και αβάσιμων εικασιών που αφορούν στην απόφαση ματαίωσης του Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» 2017 την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, η ΕΠ.Α. παραθέτει τα εξής γεγονότα:

Ο πρόεδρος των αγωνοδικών και ο υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα διέσχισαν την Ειδική Διαδρομή και διαμόρφωσαν ίδιαν άποψη για τις συνθήκες της λασπώδους επιφάνειας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαδρομή είχε δύο πολύ επικίνδυνα σημεία – στο ένα εκ των οποίων, μάλιστα, το τετρακίνητό τους όχημα παγιδεύτηκε στη λάσπη.

Επιπλέον, σε ένα σημείο εξ αυτών, η οργάνωση του αγώνα είχε δεσμευτεί ότι θα διέθετε αργοτικό όχημα (τρακτέρ) με σκοπό την παροχή βοήθειας σε αγωνιζόμενους που ενδέχεται να «κολλούσαν» στη λάσπη, όμως δεν τήρησε τη δέσμευσή της.

Στη συνέχεια, ο Αγωνοδίκες και ο Αλυτάρχης του αγώνα συγκέντρωσαν τους συμμετέχοντες αγωνιζόμενους στο ΣΕΧ 1 και τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της επιφάνειας της Ειδικής Διαδρομής, καθώς και για τις δυσκολίες προσπέλασης που θα αντιμετώπιζαν τα μέσα ασφαλείας σε ενδεχόμενη έκτακτη ανάγκη.

Οι αγωνιζόμενοι δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις για την ματαίωση του αγώνα, εφόσον αυτή βασιζόταν σε θέματα ασφαλείας, και επιπλέον δεν εξέφρασαν ερωτήσεις ή προτάσεις όταν κάτι τέτοιο ζητήθηκε από τον πρόεδρο των αγωνοδικών.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος των αγωνοδικών προχώρησε στην απόφαση ματαίωσης του αγώνα, καθιστώντας απόλυτα σαφές ότι η πρώτη προτεραιότητα της ΕΠ.Α. στους αγώνες αυτοκινήτου της ελληνικής επικράτειας, ανώτερη κάθε άλλης, είναι η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων σε αυτούς.

Μετά από την ματαίωση του Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ», στη βαθμολόγηση του Κυπέλλου Χώματος 2017 θα προσμετρήσουν τέσσερις αγώνες, όπως προβλέπει η Προκήρυξη του 2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s