3ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας: Με μάχες & θέαμα έκλεισε η χρονιά!


Ο 3ος αγώνας ταχύτητας για το 2017, αν και πέρασε από 40 κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή του, είναι εδώ και λίγες ώρες παρελθόν και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από το 2013 έχουμε και πάλι μια ολοκληρωμένη σεζόν.

Σε αυτό τον αγώνα, σε ο,τι αφορά το πρώτο σκέλος τουλάχιστον, μίλησαν… τα ονόματα: Γίώργος Καμιτσάκης, Νίκος Ζάχος και Μίλτος Κύρκος, 3 διαφορετικές γενιές από οικογένειες με “ειδικό βάρος” στους αγώνες πίστας, κατέκτησαν τις 3 πρωτες θέσεις μετά από έναν δυνατό αγώνα. Στο 2ο σκέλος τη νίκη πήρε ο Μίλτος Κύρκος, με 2ο τον Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο και 3ο τον Φίλιππο Καλέση. Όμως το πρόβλημα στον 2ο αγώνα, είναι ότι δυστυχώς μετά από 2η εκκίνηση λόγω κόκκινης σημαίας, η διαδικασία έγινε εντελώς λανθασμένα αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας κινήθηκε υπερβολικά γρήγορα και δεν έσβησε τα φώτα του στον τελευταίο του γύρο, με αποτέλεσμα οι αγωνιζόμενοι να μην εκκινήσουν καν σε σχηματισμό, κάτι που αντιλήφθηκαν πολύ λίγοι και υπήρξαν διαμαρτυρίες από μερίδα τον οδηγών.

Ο κύριος λόγος για να έρθει κάνεις στον σημερινό αγώνα, η Ferrari 458 του Παναγιώτη Ηλιόπουλου που κέρδισε, κινούμενη αντάξια των δυνατοτήτων της. Δυστυχώς η έτερη Ιταλίδα (Alfa Romeo 156, Παναγιώτης Σολδάτος) οδηγήθηκε υπέρ το δέον επιθετικά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το Audi S3 του Κωνσταντίνου Ζυγογιάννη. Η αγανάκτηση του τελευταίου όσο δικαιολογημένη και αν ήταν, δεν θα έπρεπε να του επιτρέψει να κάνει μια σαφή παράβαση των κανονισμών, αφού κινήθηκε ανάποδα στη φορά του αγώνα για να επιστρέψει στα πιτ.
Ευτυχώς η απογοητευτική εικόνα του Σαββάτου, στις κατηγορίες Τουρισμού και Μεγάλου Τουρισμου, στις δοκιμές με 4 συμμετέχοντες να παίρνουν χρόνο, δεν συνεχίστηκε την Κυριακή, αφού εκκίνησαν οι διπλάσιοι, με τα 2 Sierra των Γιώργος Κεχαγιά και Νίκο Πλέσσα να ακολουθούνται από τον “Ρώσο” με VW Golf. Η ίδια εικόνα και στο 2ο σκέλος για τους 2 πρώτους, αλλά 3ος τερμάτισε ο Δημήτρης Ζάγαρης με Citroen Saxo.
Σε αυτό τον αγώνα ο Γιώργος Κατσαρός (Escort Mk1 Zakspeed), αν και ξεκίνησε σε βαθμό…παρεξηγήσεως “χαλαρά” τον αγώνα του, νίκησε, με 2ο τον Παντελή Πουλιάδη (Porsche 911), ο οποίος αν και εκκίνησε 5ος, ανέβηκε στο βάθρο μπροστά από τον Γιάννη Καλαϊτζιάν (Fiat Ritmo), ο οποίος προηγήθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Κάπως έτσι η χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά που από την μια ολοκληρώθηκε μεν, κάτι που είχε τεράστια ανάγκη ο θεσμός, άλλα από την άλλη έδειξε ότι δίχως το ενιαίο θα ήταν σίγουρα άλλη μια χαμένη χρονιά. Ας ελπίσουμε λοιπόν σε ένα καλύτερο 2018 με πάνω απ’ όλα μεγαλύτερη σοβαρότητα εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων.
 
φωτογραφίες: Δαμαλάς Ηλίας
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s