Συνάντηση της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ με εκπροσώπους του Τύπου


H O.M.A.E. προσκάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση σχετικά με τα επίκαιρα θέματα της Ομοσπονδίας, όπως οι Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων των αγώνων αυτοκινήτου του 2018, οι διεθνείς διοργανώσεις της Ελλάδας, οι σχέσεις της Ο.Μ.Α.Ε. με την FIA κ.α. 

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΟΜΑΕ:

Μια σειρά από σημαντικά επίκαιρα θέματα των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, καθώς και τον απολογισμό του 2017, ανέπτυξε η διοίκηση της ΟΜΑΕ και της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠΑ) στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που παρευρέθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (18/12) στην ενημερωτική συνάντηση στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε μεταξύ άλλων τα προβλήματα της διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις του 2017 και τις προκλήσεις της οργάνωσής του στις 1-3 Ιουνίου 2018, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει διεθνώς η μορφή αγώνων Ράλλυ, καθώς και στους λόγους που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις το 2017.

Επιπλέον, ο κ. Μιχελακάκης μίλησε για την εμβάθυνση της Διοίκησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει πετύχει η ΟΜΑΕ τα τελευταία χρόνια με την ενεργοποίηση των Εποπτικών και Πειθαρχικών οργάνων και με την «κατάκτηση» του ΑΣΕΑΔ, καθώς και για τις προσπάθειες προβολής των αγώνων, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αγωνιζόμενων και το θέμα των πινακίδων των Ιστορικών αυτοκινήτων – για το οποίο αναμένονται οι τελικές εξελίξεις από τα αρμόδια υπουργεία και τους επίσημους φορείς.

Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στην πρόεδρο της ΕΠΑ. Η κα Ανίτα Πασαλή ανέφερε το περιεχόμενο της Επιστολής της FIA που η ΟΜΑΕ παρέλαβε το ίδιο πρωί πριν τη συνάντηση – επιστολή με την οποία η Διεθνής Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η Γενική της Συνέλευση την 8η Δεκεμβρίου επέβαλλε τη μεταφορά της εξουσιοδότησης της διεξαγωγής αγώνων (Sporting Power) από την ΕΛΠΑ στην ΟΜΑΕ για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Η κα Πασαλή αποκατέστησε την αλήθεια μιας σειράς δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραπληροφορούσαν για τη σχέση της ΟΜΑΕ με τη FIA και για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις Επιτροπές της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Τέλος, ανέπτυξε με επιχειρήματα και με στατιστικές αναλύσεις τα κριτήρια για τη σύνταξη του Προγράμματος και των Προκήρυξεων των αγώνων αυτοκινήτου του 2018, και ανέπτυξε το -σχετικό με την αξιολόγηση των αγώνων- άρθρο 19 και τους στόχους προβολής και αναβάθμισης των αγώνων για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Γραφείο Τύπου ΟΜΑΕ

 

Την συζήτηση μονοπώλησαν η κατανομή του Προγράμματος και των Επάθλων του 2018, με τα στατιστικά και τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν από την ΟΜΑΕ να πείθουν και τον πιο δύσπιστο. Στον αντίλογο, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ εξέθεσαν την εικόνα που παρουσίασαν οι αγώνες το 2017, όπως τα πολύπαθα Ράλλυ με τις λίγες συμμετοχές, τις ματαιώσεις του Επάθλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας και τα Περιφερειακά Κύπελλα Ράλλυ. Για την χρονιά που έρχεται, αντιδράσεις υπήρχαν για το ξεχωριστό Πρωτάθλημα Ραλλύ Χώμα/Άσφαλτος, αλλά και γενικότερα για το πλήθος των αγώνων Ράλλυ.

Με έκδηλη την καλή θέληση για βελτίωση, η ΟΜΑΕ – ΕΠΑ παρουσίασε τον νέο τρόπο αξιολόγησης των αγώνων και ανακοίνωσε αλλαγές στην λειτουργία των επιτροπών με τακτικές συνεδριάσεις σε προγραμματισμένες ημερομηνίες.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s