Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς 2018… με 31 συμμετοχές


H επιστροφή μετά από περίπου 12 χρόνια της χωμάτινης ειδικής Ανάληψη προς Καρακόλιθο το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα γίνει με το Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς 2018, που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτων Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ)» σε συνεργασία με την Α.Λ.Α.Λ (Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας) και αποτελεί τον 1ο φετινό γύρο του Πανελλήνιου Κυπέλλου Χώματος, καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

Στην «ακροπολική» διαδρομή από την έξοδο του χωριού Ανάληψη προς την περιοχή Καρακόλιθου-Τσουκαλάδων (πάνω από το τούνελ) θα ακουστούν και πάλι οι ήχοι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, σε μια πολυαναμενόμενη στιγμή για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη περιοχή.

Κάθε αγωνιζόμενος θα καλύψει την Ειδική τρεις φορές. Η αφετηρία της βρίσκεται 1,3 χλμ. μετά το χωριό Ανάληψη, και έχει μήκος 10,1 χλμ. Ξεκινάει με δύο φουρκέτες, αλλά στη συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη με πολύ τεχνικές στροφές 2ας και 3ης ταχύτητας για περίπου 4-5 χιλιόμετρα. Προς το τέλος η ταχύτητα αυξάνει περισσότερο μ’ ένα φαρδύ κατηφορικό κομμάτι, που καταλήγει σ’ ένα γρήγορο δεξί άλμα μέσα σε δεξιά στροφή. Το Service Park του αγώνα βρίσκεται 8,4 χλμ. μετά το Stop της Ειδικής, στο Cafe-Bar «Κούρος». Το Σάββατο (3/03) το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς η πανηγυρική εκκίνηση.

featured image by Photo Rally Press

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s